Heeft u een storing?

Storing melden?


wij zijn bereikbaar op 0525-23 35 30

Houd de storingscode op het display, het merk en type CV-ketel bij de hand.

Vanwege de enorme drukte en een personeelstekort wordt u uiterlijk binnen 24 uur geholpen*,

*houd er rekening mee dat buiten kantooruren de mail niet gelezen wordt. dringende storingen dienen telefonisch gemeld te worden.

  Heeft u een storing? Controleer dan eerst de volgende punten:

  1. Zit de stekker in de stopcontact en staat er stroom op?
  2. Staat de gaskraan open?
  3. Heeft de ketel voldoende druk. De drukmeter moet tussen de 1 en 2 bar (P) staan. (zie video hieronder)
  4. Staan alle warm water kranen dicht? Alleen van toepassing op de combi-toestellen
  5. Druk de reset-knop 1 tot 2 seconden of trek de stekker tijdelijk uit het stopcontact

  Veelgestelde vragen

  1Hoe houd ik de waterdruk op peil?
  2Hoe ontlucht ik mijn CV-installatie?
  3Hoe vul ik mijn cv-installatie bij?
  Als de drukmeter op het toestel een druk lager dan 1 bar aangeeft dan moet het toestel worden bijgevuld. U gaat daarvoor als volgt te werk.

  • Neem de netstekker van het toestel uit de wandcontactdoos. Bij de SmartLine, EcomLine Elite, TopLine, ProLine en BaseLine-toestellen laat u de netstekker in de wandcontactdoos.
  • Laat het toestel afkoelen tot een temperatuur van ca. 40 graden.
  • Sluit de slang aan op de koudwaterkraan van de waterleiding.
  • Laat de slang vollopen zodat er geen lucht in de installatie komt.
  • Sluit de slang aan op de vulkraan van de cv-installatie, deze is door de monteur meestal onder het toestel gemonteerd.
  • Wanneer uw toestel een automatische ontluchter heeft dan dient u het dopje van de automatische ontluchter een halve slag open te draaien als deze dicht zit. U kunt deze vervolgens open laten staan. De automatische ontluchter vindt u aan de bovenzijde van het toestel. Als u twijfelt, kunt u het beste even de technische documentatie van het toestel ter hand nemen.
  • Draai de waterkraan open.
  • Draai de vulkraan van de cv-installatie open.
  • Sluit de vulkraan als de druk niet meer oploopt, of als de drukmeter ongeveer 1,5 bar aangeeft.
  • Sluit de waterkraan.
  • Sluit de vulkraan.
  • Draai het ontluchtingskraantje van de laagst gelegen radiator van de cv-installatie open. Laat alle lucht ontsnappen. Draai het kraantje vervolgens weer dicht. Ontlucht alle andere radiatoren van de cv-installatie op dezelfde manier. Werk van onder naar boven.
  • Controleer of de druk op de drukmeter nog steeds boven de 1 bar is. Wanneer de druk opnieuw onder de 1 bar is gezakt dan moet de installatie nog een keer worden gevuld en ontlucht.
  • Koppel de vulslang los. Let op, er staat nog wat druk op de slang waardoor er wat water kan ontsnappen.
  • Steek de netstekker van het toestel in de wandcontactdoos. Bij de SmartLine, Elite, TopLine, ProLine en BaseLine-toestellen hoeft u dit niet te doen, omdat bij deze toestellen de netstekker in de wandcontactdoos moet blijven zitten.
  Let op: Als de cv-installatie vaak moet worden bijgevuld, laat dan uw installateur de oorzaak van het waterverlies achterhalen en verhelpen. Gebruik géén lekstopmiddelen in uw cv-installatie!
  4 Ik hoor ruisen in de leidingen en radiatoren, waardoor wordt dit veroorzaakt?
  In veel gevallen komt dit door een te hoge weerstand in de leidingen. Het cv-water wordt dan als het ware door de leidingen geperst, waardoor ruis ontstaat. Dit effect kan verergerd worden wanneer er (te)veel radiatoren dicht staan. Het is verstandig om uw installateur dit probleem te laten beoordelen. Uw installateur zal via installatietechnische ingrepen het probleem proberen op te lossen.
  5Ik heb een open haard en nu krijg ik het in de andere ruimtes in huis niet meer warm.
  Bij veel mensen hangt de thermostaat in de woonkamer, dezelfde kamer als waar zich meestal de openhaard bevindt. De thermostaat meet de stralingswarmte van de openhaard en aangezien de ingestelde temperatuur dan meestal wordt overschreden stuurt de thermostaat niet langer de ketel aan. De verwarming blijft uit en de overige kamers in de woning blijven koud.

  Dus wat is dan een oplossing? Er zijn er verschillende. De beste oplossing is zoneregeling, hiermee kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen en is een openhaard dus geen probleem meer.
  • Voor ketels die moduleren met OpenTherm, bestaat een simpele oplossing: weersafhankelijk regelen.
  • De draadloze thermostaat, deze kan op elk gewenst moment op een andere plaats worden gezet. Zelfs als men de thermostaat doorgaans in de woonkamer houdt kan deze, wanneer de haard aangaat, gemakkelijk even in een andere kamer of de gang worden gezet.
  • Honeywell biedt de mogelijkheid om elke ruimte in de woning apart op temperatuur te regelen. Dus ook als de openhaard aan is wordt elke ruimte gewoon op de gewenste temperatuur verwarmd. Met evohome is de temperatuur van elke ruimte heel gemakkelijk in te stellen. Zelf vanuit de luie stoel én buitenshuis kan via een app op telefoon of tablet de temperatuur worden ingesteld. Op deze manier hoeft u zodra de openhaard aangaat verder niets te doen De temperatuur wordt immers per ruimte gemeten en elke kamer blijft op de gewenste temperatuur. Voor elk type verwarming is zoneregeling met evohome beschikbaar.
  6Er worden bepaalde radiatoren niet warm of minder warm, hoe komt dat?
  Dit komt meestal doordat er geen goede stroming van cv-water over de radiatoren is. Dit kan worden verholpen door de installatie waterzijdig in te regelen. Neem hiervoor contact op met onze installateurs.