Tips bij vorst
Kerstvakantie 2020
18 december 2020
Wordt u gewaarschuwd bij brand of CO?
12 februari 2021

Het is belangrijk om de buitenkraan af te sluiten in de periode waarin het vriest. Zo voorkom je een bevroren en gesprongen waterleiding. Wil je voorkomen dat je waterleidingen bevriezen? En weten wat je moet doen bij kou. Lees dan deze tips!

De buitenkraan en waterleiding

Kranen in de muur hebben een grote kans op bevriezing. Bevroren water zet uit waardoor de buitenkraan kapot kan gaan. Het gevolg hiervan is lekkage en het risico dat de waterleidingen gaan springen. Daarom is het van belang om de buitenkraan af te sluiten en waar nodig de waterleiding isoleren. Dit kan helpen om deze waterschade te voorkomen.

Hoe sluit ik de buitenkraan af

  • Draai de afsluitkraan tussen de buitenkraan en de hoofdkraan dicht 
  • Draai de buitenkraan en de aftapkraan open, zodat al het water uit de kraan loopt. Zo weet je zeker dat de leiding leeg is
  • Draai de aftapkraan dicht en laat de buitenkraan openstaan

Bevroren waterleidingen voorkomen

De kans op een bevroren waterleiding is groot in een ouder huis. Hierdoor is het van belang om de waterleidingen te isoleren tegen vorst. Doe je voordeel met deze vijf tips, zodat je niet zonder water komt te zitten:​

  • Voorkom tocht. Tocht en vorst zijn de grootste rivalen van waterleidingen
  • Heb je een watermeter, kranen en waterleidingen in onverwarmde ruimtes? Zoals de schuur, in de kruipruimte, de kelder etc. isoleer dan deze ruimtes of de leidingen.
  • Gebruik je bepaalde kranen niet? Sluit de leidingen af en laat de kranen leeglopen
  • laat radiatoren in ongebruikte ruimtes een klein stukje openstaan of zet de thermostaatkraan op vorstvrij.
  • Zet de thermostaat ’s nachts niet uit. Een aantal graden lager is aan te raden. Hoe laag, hangt af van je type woning en de isolatie.

Vorstvrije buitenkraan

Nooit meer na willen hoeven denken of de buitenkraan wel dicht gezet is? laar dan een vorstvrije buitenkraan monteren. Wij kunnen bij u een kraan monteren die het hele jaar door bruikbaar is en niet kan bevriezen in de winter. Geïnteresseerd? Vraag naar de mogelijkheden.

Info@faberinstallatietechniek.nl of 0525-653533


Ketel onderhoud

Voorkom dat u in de kou komt te zitten. Ketel onderhoud is belangrijk voor een aantal redenen. Het verlengt de levensduur van de ketel, het verhoogd de veiligheid van het toestel maar zorgt er vooral voor dat aankomende problemen en storingen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Een groot deel van de storingen die optreden in een Cv-ketel hadden met onderhoud voorkomen kunnen worden. Laat daarom tijdig uw ketel nakijken. Ook in deze koude periode. Een storing komt namelijk nooit gelegen, vaak in het weekend als het koud is. Een onderhoudsbeurt is echter naar wens in te plannen.

neem eens een kijkje op onze onderhouds pagina. Hier kunt u bijvoorbeeld een onderhoudscontract afsluiten:

Maar ook vrijblijvend een aanvraag doen voor eenmalig onderhoud. Dit kan uiteraard ook telefonisch op 0525-653533

Ook uw storingen kunt u via de website doorgeven of via onze 24 uurs storingsdienst op 0525-233 530